Tilbygningen
TO BØRN - TO VALG - ET VENSKAB
RIMG0022.JPG RIMG0025.JPG
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Nye ord til Thorvaldsen

Thorvaldsens Museum er ikke blot en ramme om Thorvaldsens værker, men også et komplekst udsagn i sig selv. Vi har sammen med eleverne undersøgt en lille del af denne kompleksitet, nemlig ved at sætte formidlingen af Thorvaldsens kunst under lup. Ved at afkode og diskutere udvalgte tekstinformationer og gennem en kreativ tekstopgave har eleverne undersøgt samspillet mellem værk og tekst.

Klassetrin

2.G

Datering

26/02/2010

Klassens projekter

Nye ord til Thorvaldsen - 26/02/2010 - Smedeguden Nye ord til Thorvaldsen - 26/02/2010 - ej heller noget! Nye ord til Thorvaldsen - 26/02/2010 - Amor Nye ord til Thorvaldsen - 26/02/2010 - elegance Nye ord til Thorvaldsen - 26/02/2010 - TO BØRN - TO VALG - ET VENSKAB
 

Elevens titel

TO BØRN - TO VALG - ET VENSKAB

Elevens kommentar

I arbejdet med kommunikationsforløbet valgte vi at lave et skilt til Thorvaldsens statue " TO BØRN". Vores fokuspunkt var at bringe værket noget mere moderne og nutidigt som unge kunne relatere til ud fra vore power Brainstorm. På skiltet valgte vi at skrive årstal for hvornår den var lavet, et slogan og et provokerende spørgsmål samt nummeret på statuen.

Vores valgte tilgang til værket skabte en smule debat. Bl.a. så man vores slogan som en stemme under en filmtrailer eller en kommentator ved X-factor. Reaktionen på vores spørgsmål var at den lukkende i for den allere skabte tankestrøm ved sloganet, da det indskrænkede andres muligheder for refleksion. Kiggende på det opgivende årstal på vores skilt ønske vi, at det skulle referere til perioden, men folk var lidt spørgende og undrende ved det.

Bagefter tænkte vi, hvor meget hvert ord havde betydning, hvorimod før havde spørgsmålet/ordene været nødvendigt. Vi kunne også godt kalde det " Før var der tre, nu kun to" eller “Hånden på hjertet og fingeren ved visdommen”.