Tilbygningen
Djævlen
C:\fakepath\RIMG0004.JPG C:\fakepath\RIMG0009.JPG
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

Gymnasiet

Datering

05/05/2011

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Djævlen Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Den oversete Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Stenløven Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Den skæve ske! Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Krukke med motiv. Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Den Egyptiske Farao Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Farao Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Svinestreger
 

Elevens titel

Djævlen

Elevens kommentar

En antik skulptur der efter vores mening forestiller en djævel, dette skyldes hornene i panden.
Håret og skægget er meget detaljeret, man kan fornemme “bølgerne/krøllerne”.

Værket skiller sig ud fra de andre da det er meget iøjenfaldene og interessant.
Genstanden vil vi skildre som grim, men samtidig fascinerende. At den er grim skyldes udseendet; det ligner som sagt en djævel. Og det fascinerende er at de dengang skildrede en djævel på en måde vi kan relatere til.
Hvis vi skulle sætte denne genstand i sammenhæng med oldtiden, ville vi blive mindet om Hades, ikke fordi skulpturen ligner, men fordi han dengang var som en djævel for folket.

Den minder om Osama Bin Laden, han er/var djævlen selv for nutiden.
Desuden var skulpturen som sagt meget iøjenfaldende, i forhold til de andre fantastiske skulpturer.