Tilbygningen
Farao
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

Gymnasiet

Datering

05/05/2011

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Djævlen Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Den oversete Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Stenløven Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Den skæve ske! Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Krukke med motiv. Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Den Egyptiske Farao Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Farao Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Svinestreger
 

Elevens titel

Farao

Elevens kommentar

En flot gipsafstøbning af en Farao. Den ene skulder mangler og hans hovedpynt på samme side.
Vi undre os over hvem der er afbilledet, og hvordan vedkommende har været som person. Og hvad gav Thorvald inspiration til den egyptiske afstøbning?
Grunden til vi har valgt denne statue er fordi den er meget tydelig og samtidig interessant.

Selve Farao fik os til at tænke på Egypten, og historien om Moses. De har sikkert fået inspiration fra en af de balsamerede Faraoer som lå i “kister”.
Vi var imponeret af hans smykke på hovedet og hans øjenmakeup. Hans bryn var på samme længde med øjenmakeuppen og samtidig markeret. Hans kindben var meget tydeligt, desuden lagde vi også mærk til hans fyldige læber.