Tilbygningen
Svinestreger
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

Gymnasiet

Datering

05/05/2011

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Djævlen Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Den oversete Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Stenløven Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Den skæve ske! Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Krukke med motiv. Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Den Egyptiske Farao Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Farao Antikken, Thorvaldsen og dig - 05/05/2011 - Svinestreger
 

Elevens titel

Svinestreger

Elevens kommentar

Stor, enkel, sort vase med billede på toppen.
Billedet på vasen forestiller Hercules der kommer med et levende vildsvin til kongen, der havde bedt ham om at bringe det til ham. Da kongen ser vildsvinet bliver han bange og gemmer sig i en stor vasen/krukke. Hercules propper vildsvinet i denne vasen, da han mener at det er et sikkert sted at opbevare den, uden at vide at kongen gemmer sig dernede. Komisk billede. :)

Det er lidt humoristisk billede, men vasen er samtidig pænt og enkelt.
Vi valgte vasen fordi det var en lidt morsom situation, og det så sjovt ud når kongen fik svinet i hovedet.
Desuden skilte vasen sig ud, da den er enkel, hvorimod de andre vaser var fulde af motiver og dermed lidt mere forvirrende.
Når man ser billedet kommer man til at tænke på Disney filmen Hercules (hvis man har set den) da situationen er skildret i den.

Arkivvalg - faktuel fordybelse