Tilbygningen
Beer Pong's oprindelse
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

3.G.

Datering

14/11/2013

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Ånden i lampen Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Beer Pong's oprindelse Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Lyset i mørket Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Lord of the Twins Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Ringen Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Athene
 

Elevens titel

Beer Pong's oprindelse

Elevens kommentar

Sort og ler-rød, middelstor vase med to håndtag og smal hals placeret midt for.

Her gik vi alle og troede at Beer Pong var opfundet til college-fester i USA, men tro om igen. Denne vase er det første bevis for at Beer Pong går længere tilbage i historien end først antaget. Beer Pong var en aldeles udpræget sportsgren i områder omkring Syditalien, og opstod ved familiefester og blev senere anerkendt som Olympisk sportsgren.
Denne afbildning af sportsgrenen er velplaceret på denne vase, som tidligere indeholdte saften fra Sydens druer.
Bertel Thorvaldsen var tidligere olympisk mester i netop Beer Pong og var derfor særligt betaget af netop denne vase, hvilket har givet den en uvurderlig placering i hans samling.
Grundet det store tab af dyrebare vaser, gik man i det 21. århundrede over til de såkaldte “Red Cups”, som vi i dag kender dem fra amerikanske ungdomskomedier.