Tilbygningen
Ringen
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

3.G.

Datering

14/11/2013

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Ånden i lampen Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Beer Pong's oprindelse Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Lyset i mørket Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Lord of the Twins Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Ringen Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Athene
 

Elevens titel

Ringen

Elevens kommentar

Genstanden er en guldring, som er lidt tykkere i den ene side, som er der den vises frem. På denne del er der indgravet to kvadratformede sten. Den ene er turkis og den anden, lidt mindre sten er hvid.

Ringen er vores kærlighed.
Den grønne sten var din tåre,
den hvide min.
Du var en drage,
jeg en prinsesse.
Derfor ej det kunne gå!

Du spurgte om min hånd,
min fader svarede nej.
Han slagtede dit liv…

Hjerte rimer på smerte!!