Tilbygningen
Halvgud fængslet for kattedrab
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

3.G.

Datering

14/11/2013

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Lettere deffekt skål bortgives Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Den sorte kat Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - CirkAAA Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Halvgud fængslet for kattedrab Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Antikkens Angry Birds Antikken, Thorvaldsen og dig - 14/11/2013 - Antikkens Pokemons
 

Elevens titel

Halvgud fængslet for kattedrab

Elevens kommentar

Relief: Herakles kvæler en fuldvoksen hanløve med sine bare hænder, mens løven står på bagben og prøver at kæmpe sig fri af Herakles’ greb.

Til forældre verden over:
Der går rygter om, at den græske helt Herkules ikke er den, han hidtil har fremstået som! Disney entertainment har indtil dagen i dag givet en falsk vidneforklaring af historien om halvguden Herkules, forlyder det fra pålidlige kilder. Herkules skulle angiveligt være en sukkersød historie om en ung mand der får sin elskede og redder verden fra undergang og ikke mindst sin status og ære. Dette er dog stærkt misvisende information. Nye beviser er dukket op under efterforskningen af Herkules’ oprigtighed. Herkules er en dyreplager – se relief’en. Herkules er ikke engang hans rigtige navn! Han hedder Herakles og krammer løver til døde. Herakles udtaler følgende: “Det var ikke min mening! Jeg har bare altid været glad for katte.” Herakles er nu varetægtsfængslet og sigtet for uagtsomt krammeri med døden til følge i 7 forskellige sager.