Tilbygningen
Busterealitet
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Portrætværksted

Bertel Thorvaldsen var en af sin samtids mest berømte kunstnere, og han fik derfor mange bestillinger på portrætter af personer fra den politiske og kulturelle elite, samt på mindesmærker over afdøde, kendte personer. "Portrætværksted" er et forløb til folkeskolens ældste elever, som fokuserer på portrætkunstens iscenesættelse på Thorvaldsens tid frem til i dag. Gennem et dialogbaseret oplæg kredser vi os ind på, hvordan Thorvaldsen har portrætteret sin samtids mennesker, hvorefter eleverne i små grupper iscenesætter og fotograferer deres egne portrætter.

Klassetrin

10 klasse

Datering

23/05/2014

Klassens projekter

Portrætværksted - 23/05/2014 - Kærlighed før og nu Portrætværksted - 23/05/2014 - Busterealitet Portrætværksted - 23/05/2014 - Feng shui Portrætværksted - 23/05/2014 - I'm a sinner
 

Elevens titel

Busterealitet

Elevens kommentar

Man ser en pige som skal forestille en skulptur. Hun skiller sig ud da hun er mere livagtig.

Billedet viser en pige, der har stilt sig mellem nogle buster af personer. Meningen med billedet er, at det skal vise realiteten mere. Da billedet er sort/hvid, gør “farverne” alligevel en stor forskel, da f.eks. håret er mørkt. Man kan se flere ansigtstræt, og billedet er ikke retoucheret, som man på en måde kan sige busterne er, da de er blevet iscenesat på en flottere måde end virkeligheden.