Tilbygningen
Udskrift venlig version

Antikken, Thorvaldsen og dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

Datering

23/10/2014

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og dig  - 23/10/2014 - Turkis sjakal Antikken, Thorvaldsen og dig  - 23/10/2014 - Hercules, løven, kampen og os! Antikken, Thorvaldsen og dig  - 23/10/2014 - Grimt væsen Antikken, Thorvaldsen og dig  - 23/10/2014 - Duedrengern Antikken, Thorvaldsen og dig  - 23/10/2014 - Kæmpe skarabæ-stempel Antikken, Thorvaldsen og dig  - 23/10/2014 - Den store druemønt Antikken, Thorvaldsen og dig  - 23/10/2014 - Satyr is love, Satyr is life
 

Elevens titel

Duedrengern

Elevens kommentar

Er det en due?
Er det en dreng?
Er det en drengdue?
Nej, det er duedrengern!!!

Den er anonym, gemt men underlig, hvilket tiltrak vores opmærksomhed.
Med en størrelse som en lillefinger er det svært at se, om der er mange detaljer. Genstanden ligner en due med et drengehovede, hvilket er underligt, og vi ved stadig ikke, hvad den symboliserer eller hvad dens formål er.

Men vi gætter på at duedrengern i det gamle Tibet, var den øverste Gud, som repræsenterede øl, fisse og hornmusik. Som vi jo alle ved er alfa omega. Derudover elskede han fløjtespil, hurtige biler og ikke mindst dværge. Nogle gange alle tingene på en gang. Duedrengern ynglings farve var sort, og gik altid med bukserne nede i sokkerne. Alt i alt er duedrengern jo rigtig let at perspektivere sig til.