Tilbygningen
Græsk mode
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

2.g

Datering

09/12/2014

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og dig - 09/12/2014 - Antikke Strøg Antikken, Thorvaldsen og dig - 09/12/2014 - Græsk mode Antikken, Thorvaldsen og dig - 09/12/2014 - Krig igennem årtusinder Antikken, Thorvaldsen og dig - 09/12/2014 - Dåbsske Antikken, Thorvaldsen og dig - 09/12/2014 - Antikken topper endnu en gang! Antikken, Thorvaldsen og dig - 09/12/2014 - Islamisk stat dræber civile
 

Elevens titel

Græsk mode

Elevens kommentar

Dette er en ring, i ringen sidder der en gemme. Gemme er det latinske navn for perle. I gemmerne er der oftes aftegnet guder.

Den blå royalsten tilhørte en græsk dronning. Dronningen bar denne ring, da det var mode. Denne mode går igen i vores samtid. Moden spredte sig og gør det stadig. Den blå royalsten var et kendetegn på rigdom og overklasse. Dette er stadig overklassen tilhørsel. Vi finder ringe med sådanne royalsten blandt de rigeste mennesker i Danmark. Ligesom man fandt dem blandt den rige overklasse i den græske antik.