Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Kunstnerworkshop med René Schmidt - Inspirationens Skatkammer

P1010003.JPG

Når Bertel Thorvaldsen skulle finde inspiration til et nyt værk, gik han på jagt i sin store samling af antikke genstande. Men hvordan brugte han sin antiksamling? Og hvad vil det egentlig sige at blive inspireret? Hvordan lod Thorvaldsen sig inspirere i 1800-tallet, og hvordan lader kunstnere sig inspirere i dag? Sammen med billedhugger René Schmidt er eleverne gået på opdagelse i Thorvaldsens antiksamling og har ladet sig inspirere endnu en gang.

Klassetrin

8. klasse

Datering

28/10/2008

Fantasien

Elevens kommentar

Fest og farver. Den er meget pang agtig. Der er skrevet ting og sager på, og nogle glade tegn, som beskriver os selv. Der står f.eks. Bertel Torvaldsen som har inspireret os rigtig meget, med at man skal være sig selv. Så derfor er der masser af farver, fordi vi ikke er til det grå, sorte og kedelige hverdags agtige. Vi har skrevet mange ting på den som beskriver os, fx: Sexyhed og Hottie. men også lavet mange andre kreative ting på den. fx. symboler, som betyder glæde og udvikling for os.

Vi ville lave noget kreativt, som også var vores eget. Det skulle hentyde til fest og masser af glade og meget farverige farver.
Og noget der var os selv. Vi synes selv den udtrykker glæde, kærlighed og venlighed.
Den udtrykker os som vi er, glade og positive mennesker.