Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Inspirationens skatkammer - kunstnerworkshop med René Schmidt

P1010010.JPG

Når Bertel Thorvaldsen skulle finde inspiration til et nyt værk, gik han på jagt i sin store samling af antikke genstande. Men hvordan brugte han sin antiksamling? Og hvad vil det egentlig sige at blive inspireret? Hvordan lod Thorvaldsen sig inspirere i 1800-tallet, og hvordan lader kunstnere sig inspirere i dag? Sammen med billedhugger René Schmidt er eleverne gået på opdagelse i Thorvaldsens antiksamling og har ladet sig inspirere endnu en gang.

Klassetrin

8. klasse

Datering

07/11/2008

Emotions

Elevens kommentar

Det er sådan set bare nogle små “outtakes” fra den antikke samling, med nogle detaljer fra de ting jeg så. Det jeg vil vise er egentlig bare hvor mange forskellige følelser og tanker der er iblandt os hele tiden.

Altså… Jeg ved ikke rigtig om jeg kan komme på et overordnet emne som dækker over det jeg har lavet. Jeg gik sådan set bare rundt blandt de antikke samlinger og tog notater og tegnede skitser.. Der er nok heller ikke rigtig noget specielt jeg decideret blev inspireret af. Jeg tog notater og tegnede skitser på et papir og da vi kom ned igen og skulle tegne, så jeg bare hvad jeg havde af notater og skitser og tegnede noget af det. Vi nåede ikke så meget, så jeg kan ikke sige at jeg er helt tilfreds med det endelige resultat.