Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Der kommer brev

RIMG0012.JPG

Thorvaldsens antiksamling er først og fremmest en kunstnersamling. Antikkerne, som han blandt andet havde anskaffet sig da han boede i Rom, brugte han som inspiration til sit nyklassicistiske værk. I museets brevarkiv findes der flere eksempler på brevvekslinger mellem Thorvaldsen og hans samtidige, hvor nye fund beskrives og hyldes. Det er derfor muligt at følge de spor, som antikken har sat hos 1800-talskunstneren og i hans samtid. I undervisningsforløbet ”Der kommer brev” skal eleverne gå på opdagelse i Thorvaldsens antiksamling. Ligesom Thorvaldsen, skal de finde og udvælge effekter, som tiltaler dem, og skrive hjem om dem.

Klassetrin

3. G

Datering

26/10/2010

The Ring

Elevens kommentar

Det er en ring som er bronzefarvet med en sten på toppen.

Kære Kristine

Vi vil på forhånd gerne sige tak for at vi måtte besøge Thorvaldsens Museum. Vi finder stedet meget pænt og fascinerende.
Værket som vi har valgt (The Ring) synes undertegnet, at den er særdeles iøjenfaldende, da jeg så “The Ring” tænkte jeg Ulalala, den er nok speciel og royal, men, Who knows ;). Jeg nød jeres utrolig smukke skulpturer og jeg ønsker jer alt godt frem over, og håber på at stedet lever længe.