Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Unge øjne på antikken - hvad sker der når unge fortolker og formidler Bertel Thorvaldsens antiksamling?

Rum 35

Bertel Thorvaldsen var passioneret samler, og under sit lange ophold i Rom købte han mere end 10.000 ægyptiske, græske, etruskiske og romerske oldsager. De præsenteres i Thorvaldsens Museums antiksamling, hvis opstilling stort set har været uændret siden museets åbning. Samlingen står derfor som en sjælden tidslomme og et billede på et museumsideal anno 1848. Det er både det interessante og det udfordrende ved udstillingen - for hvordan formidles den relevant for nutidens publikum? Med særudstillingen ”Unge øjne på antikken” har museet taget udfordringen op og inviteret 11 klassisksproglige elever fra Gefion Gymnasium som gæstekuratorer. De har i tre intense uger arbejdet med at udvælge, udstille og fortolke Thorvaldsens samling af antikker. De unge er således med til at pege på, hvordan antiksamlingen har, og kan få, betydning i dag. Hermed antikken set med unge øjne!

Klassetrin

2.g

Datering

03/12/2010

Det' detaljerne, der tæller

Udstillingen er et forsøg på at vække de besø-gendes interesse for den antikke egyptiske mytologi. Beskueren skal kunne lægge mærke til detaljerne i figurerne og få en ide om betydningen af gudernes attributter.

Måden vi har forsøgt at vække tilskuerens nysgerrighed på, er ved at udstille figurerne på en utraditionel måde. Egyptiske statuer er sædvanligvis meget frontale, men ved at vise genstandene fra andre vinkler, sættes de i et nyt perspektiv. Kighullerne får beskueren til at fokusere på de små detaljer hos figurerne, som man måske ellers ikke lægger mærke til, men som er afgørende for deres fortolkning.