Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Antikken, Thorvaldsen og dig

RIMG0003.JPG

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

Gymnasiet

Datering

05/05/2011

Stenløven

Elevens kommentar

Et hoved af af en løve, med et specielt udtryk. Den mangler adskillige dele af ansigtet, blandt andet halvdelen af munden. Den er lavet af sten, og den er utroligt detaljeret og flot.

Den minder os om myten om Herkules hvor han slog den usårlige Nemæiske Løve ihjel. Det kunne måske være den løve? Ellers bruges løven et symbol på hæder og magt, den kunne derfor også være tilbage fra romersk tid. Den kunne evt. også være en del af en skulptur hvor hovedet så er det eneste der er tilbage.