Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Antikken, Thorvaldsen og dig

RIMG0001.JPG

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

Gymnasiet

Datering

05/05/2011

Krukke med motiv.

Elevens kommentar

På krukken er påmalet foroven, en scene der forestiller Herkules’ kamp med nemeiske løve. Ved siden af ses Athene, Hermes og hjælper (+plus to ukendte).
Det midterste billede, og største, viser en hestevogn med fire heste, flankeret på hver side af to hoplitter.
Nederst en jagt scene med fire ryttere.

Værket fører beskueren tilbage i tiden, ved at afbillede de kendte overleverede myter, som Herkules’ kamp mod den nemeiske løve. Det vækker samtidigt undren, da sammensætningen af de tre billeder, ikke umiddelbart synes at have relation.
Den vækker beskuerens nysgerrighed og skaber derved en dialog, om hvad meningen kunne være? Hvad er sammenhængen? Kan man plante liljer i den?