Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Antikken, Thorvaldsen og Dig

C:\fakepath\image.jpg

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

3.g

Datering

09/10/2015

Kampen

Elevens kommentar

Vasen er af mellemstørelse og den er godt bevaret. Motivet er tydeligt og der er ingen skår. Motivet forestiller to mænd, hvoraf den ene har et dyrehoved, som slås med hinanden. Derudover er der påmalede pynt. Vasen er nok en amfor.

Vi valgte vasen, fordi den er så velbevaret. Den er interessant, fordi den er så flot på trods af alderen. Desuden er motiveret interessant. Man tænker over, hvilken form for fortælling den skildre, hvem de to kæmpende er og hvilket væsen den ene person er.