Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Antikken, Thorvaldsen og dig

C:\fakepath\image.jpg

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

Gymnasiet

Datering

10/02/2016

hanekamp

Elevens kommentar

En lidt tyk vase fra Thorvaldsens antikke samling. Den viser Hector og Achilleus, der er i en hanekamp. Bagved Trojaerne med Hector i spidsen står Afrodite, men bagved Achilleus er Hera. Det er elegante og normale farve, der pryder det flot. Den henviser til kampen mellem de to store krigere. En fight som Achilleus kommer bedst ud af, da Hector dør og senere slæbes bag Achilleus’ hestevogn.

Det er en skøn vase, der med garanti også er fantastisk at opbevare blomster i! Flot billede af en meget vigtig begivenhed, som Thorvaldsen har opbevaret flot