Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Turist i Danmark - fotoworkshop med Søren Lose

P1010010.JPG

Billedkunstneren Søren Lose undersøger i udstillingen "ud! ude. hjem!" i museets malerisamling forholdet mellem guldaldermaleriets rejseskildringer og det moderne turistfotografi. I fotoworkshoppen har eleverne selv optrådt som turister på Christiansborg Slotsplads og har dermed skabt deres egne tolkninger af det land, de bor i.

Klassetrin

1. g

Datering

09/05/2006

Rytter med Dannebrog og Turisthår/ Hands Off

Elevens kommentar

En turist, hvoraf man kun ser hans paryk, ser på statuen af Frederik Den 7..

Man ser kun statuen, tilskuerens hår og dannebrog.

Det er op til beskueren om henholdsvis rytteren prøver at række ud efter Dannebrog, eller om han blot vil vise det frem – hvilket overskriften også lægger op til. Derfor er det meget individuelt om hvad man tror hans intentioner ved at række hånden imod Dannebrog er, da man ikke ser hans ansigtsudtryk.

Udover dette, så kan man se det øverste hovedet på tilskueren, hvilket lægger op til et spørgsmål om hvorledes han enten undrer sig over rytterens intentioner, eller om det blot går over hans hovede… (Altså at han ikke tænker yderligere over det)


Grunden til at vi linker til Adam Oehlenschläger, er fordi han er kendt for sin hyldest nationromantikken. Da Dannebrog fænger meget i vores billede, da kan man sige at det nationale spiller en stor rolle i billedet som en helhed..