Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Monumenter - fra det klassiske monument til samtidskunstens interventioner i det offentlige rum - kunstnerworkshop med Camilla Berner

I samarbejde med billedkunstner Camilla Berner har vi i dette værkstedsforløb sat fokus på monumentbegrebet og kunst i det offentlige rum fra det klassiske monument til samtidskunstens interventioner i byrummet. Efter en introduktion til Bertel Thorvaldsens kunst med rytterstatuen af den polske fyrste og general Józef Poniatowski som det typiske eksempel på et klassisk monument har vi kredset os ind på samtidskunstens brug af det offentlige rum. Eleverne fik stillet den opgave at skabe en midlertidig intervention på udvalgte pladser tæt på museet vha. 300 m sejlgarn.

Klassetrin

HF

Datering

02/11/2006

Fastbundet

Elevens kommentar

En hjemløs er bundet til en bænk, hans “plads” i samfundet.

Billedet kan give mange forskellige opfattelser. Opfattelser der bliver skabt af beskueren.

Nogle ser en stakkels mand der sidder fast i livet.

Andre har brug for at han sidder der. Har brug for at han sidder der for at man ikke selv sidder der. Ligesom man har brug for at føle sorg før at man kan føle glæde.

Man kunne også lave billedet til en serie. F.eks. et billede med en kassedame der er fastbundet til sit kasseapperat, rengøringskone der er bundet fast til hendes vogn.