Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Museet som arkiv - værkstedsforløb med billedkunstneren Elsebeth Jørgensen

Alexandra.jpg

Thorvaldsens Museum, der åbnede i 1848 som landets første offentlige museum, kan betragtes som ét stort arkiv over en periode, en kunstner og hans værk. I værkstedsforløbet har eleverne fået indblik i, hvordan et museum kan se ud bag kulisserne i bl.a. magasiner og arkiver. Ud fra udvalgt materiale fra vores foto- og brevarkiv (breve til og fra Thorvaldsen) har eleverne i samarbejde med Elsebeth Jørgensen skabt deres egne fortællinger om Thorvaldsens Museum med collagen som udtryksform. I disse collager møder fiktion (elevernes egne fortolkninger) og fakta (arkivmaterialet) dermed hinanden.

Klassetrin

8. klasse

Datering

30/11/2006

Stole paa en Egne Hænder og Hoved.

Elevens kommentar

Det er en meget fantasifuld kollage med billeder fra et lukket arkiv af hoveder og ansigter. Bertel Torvaldsens figur Jason er en af dem.

Jeg synes at min kollage er fin og jeg er rimlig tilfreds med den. Jeg har taget nogle billeder fra et lukket arkiv af ansigter/hoveder, en af dem er Bertel Thorvaldsens figur Jason. Ham har jeg lavet en lille makeover på. Jeg har ikke tænkt så meget over hvad jeg ville lave, jeg lavede det bare, og så blev det til det du ser nu.