Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Museet som arkiv - værkstedsforløb med billedkunstneren Elsebeth Jørgensen

Simon.jpg

Thorvaldsens Museum, der åbnede i 1848 som landets første offentlige museum, kan betragtes som ét stort arkiv over en periode, en kunstner og hans værk. I værkstedsforløbet har eleverne fået indblik i, hvordan et museum kan se ud bag kulisserne i bl.a. magasiner og arkiver. Ud fra udvalgt materiale fra vores foto- og brevarkiv (breve til og fra Thorvaldsen) har eleverne i samarbejde med Elsebeth Jørgensen skabt deres egne fortællinger om Thorvaldsens Museum med collagen som udtryksform. I disse collager møder fiktion (elevernes egne fortolkninger) og fakta (arkivmaterialet) dermed hinanden.

Klassetrin

8. klasse

Datering

30/11/2006

Thorvaldsens Kunst

Elevens kommentar

Der er en mand der laver gymnastik. Og så står der to statuer som Thorvaldsen har lavet, den ene af dem kigger kigger på et billed som Thorvalsen også har lavet. Og Thorvaldsens selvportæt kigger på ham der laver gymnastik og hans to statuer.

Min personlige mening om mit værk er at det er et flot stykke arbejde og det er blevet flot. Det har været spænende at være inde på Thorvaldsens museum og se inde bag de lukkede døre, og hvor jeg også har mine billeder fra. Man kan ikk se de her billeder normalt men min klasse og jeg har været så heldige at kunne se bag de lukkede døre.