Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Museet som arkiv - værkstedsforløb med billedkunstneren Elsebeth Jørgensen

Andreas.jpg

Thorvaldsens Museum, der åbnede i 1848 som landets første offentlige museum, kan betragtes som ét stort arkiv over en periode, en kunstner og hans værk. I værkstedsforløbet har eleverne fået indblik i, hvordan et museum kan se ud bag kulisserne i bl.a. magasiner og arkiver. Ud fra udvalgt materiale fra vores foto- og brevarkiv (breve til og fra Thorvaldsen) har eleverne i samarbejde med Elsebeth Jørgensen skabt deres egne fortællinger om Thorvaldsens Museum med collagen som udtryksform. I disse collager møder fiktion (elevernes egne fortolkninger) og fakta (arkivmaterialet) dermed hinanden.

Klassetrin

8. klasse

Datering

30/11/2006

det hjemsøgte og guds velsignelse til levende og døde

Elevens kommentar

det skal forestille en der hjemsøger en stue som har guds velsignelse.
og at gud holder en hånd over de levende og de døde.

jeg har valgt at lave denne kollage fordi jeg tror a thorvaldsen trode på gud og da han lavede jesus figuren og hans deciple. så kom idéen til mig at jeg skulle lave en kollage om gusdvelsignelse til levede oh døde.
jeg har brugt hans jesus kristus figur og hans sovende løve og en stue som ligner en musums stue.
billederen stammer fra en kamin der mulig vis har tilhørt thorvaldsen og gården hvor kristus står i bagrunden fra 1920 og affotografering af MArtens maleri "Pave leo 8`s besøg i thorvaldsens atelier1826