Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Museet som arkiv - værkstedsforløb med billedkunstneren Elsebeth Jørgensen

Josefine.jpg

Thorvaldsens Museum, der åbnede i 1848 som landets første offentlige museum, kan betragtes som ét stort arkiv over en periode, en kunstner og hans værk. I værkstedsforløbet har eleverne fået indblik i, hvordan et museum kan se ud bag kulisserne i bl.a. magasiner og arkiver. Ud fra udvalgt materiale fra vores foto- og brevarkiv (breve til og fra Thorvaldsen) har eleverne i samarbejde med Elsebeth Jørgensen skabt deres egne fortællinger om Thorvaldsens Museum med collagen som udtryksform. I disse collager møder fiktion (elevernes egne fortolkninger) og fakta (arkivmaterialet) dermed hinanden.

Klassetrin

8. klasse

Datering

30/11/2006

Den vilde ombygning

Elevens kommentar

Det forestiller måske ombygningen eller starten på museet, med Thorvaldsens grav, Kristus figuren, sejrsenglen og Thorvaldsens museum mens det bliver bygget set fra gården. Collagen er lavet med breve og billeder som man ikke ser som besøgende.

Da jeg lavede collagen tænkte jeg lidt på opbygningen af museet, og Thorvaldsens grav. Graven som jo er i gården, ligger midt imellem Kristus figuren og sejrsenglen, som om der går en lige linje igennem. Som man kan se på billedet, er man på det tidspunkt godt igang med gården, hvor jeg har lavet det sådan at Thorvaldsen ligger midt i gården.