Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Skulpturværksted med Henriette Hansen

P1010009.JPG

Billedkunstner Henriette Hansen har igennem en årrække arbejdet med rummet som motiv for sin kunst. Hun undersøger bl.a., hvad der sker, når det private og det offentlige rum støder sammen, eller når ikke-fysiske rum transformeres til et fysisk udtryk. Hendes undersøgelser konkretiseres ofte i form af modeller. I skultpurværkstedet har vi taget udgangspunkt i forestillingen om rummet som et fortællingernes sted, dvs. de mange forskellige fortællinger man som besøgende møder på et museum som Thorvaldsens Museum. Eleverne har hver især valgt ét rum i museet, der har dannet grundlag for deres projekt. De har noteret sig rummets inventar, stemninger, bevægelsesmønstre, associationer osv. Disse mange elementer har de blandet med elementer fra deres egne private rum og/eller fantasirum i små rumlige collager (assemblager), der fremstår som modeller af museets udstillingsrum. Thorvaldsens skulpturer og museets rum relateres dermed til et væld af genkendelige og mindre genkendelige aspekter af vores hverdagsliv lige fra privatsfæren til vor tids idoldyrkelse og idealforestillinger.

Klassetrin

7. klasse

Datering

31/01/2007

Uden titel

Elevens kommentar

Jeg valgte rummet med Merkur, fordi han var den, der gav mig mest opmærksomhed.

Selvom Merkur ikke var det eneste i rummet, virkede alt andet uinteressant. Merkur så trist ud. Han beskrev resten af rummet, som var koldt og kedeligt. Det eneste lys der ramte rummet, var det, der kom fra vinduet, som ramte loftet, som var hvidt. Ellers var resten af rummet mørkegrønt. Den eneste varme kom fra en radiator. Men varmen blev ikke spredt ud i resten af rummet. Merkur ligner en, der har tabt kærligheden. Rummet lugter af kælder.

Hverdagsrum/privat:
Jeg har valgt min kælder, som privat hverdagsrum. Jeg er der godt nok ikke hver dag, men det er tæt på. Jeg har altid drømt om at bo i en kælder, og jeg elsker lugten af det. Når jeg er dernede, føler jeg, at det hele bliver mit.

Hverdagsrum/det offentlige rum:
Jeg har valgt en svømmehal som offentligt rum. Ikke så meget fordi jeg forbandt det med en kælder, men det mindede mig om gulvet hos Merkur. Det var små firkantede farvede kvadrater, som ligner dem, der er er i en svømmehal.