Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke

filmganymedes.gif

Thorvaldsens værker gemmer på mange fortællinger, ikke mindst de af hans skulpturer, der henter inspiration i den græske og romerske mytologi. Men som det er karakteristisk for den klassiske skulptur, står figurerne ubevægelige på deres sokler, og essensen af fortællingen skal rummes i én eneste kropsstilling. I værkstedsforløbet med billedkunstneren Nikolaj Recke har eleverne indsamlet digitalt materiale i museet og efterfølgende bearbejdet det til enkle gif-animationer. Skulpturerne får således nyt liv, og der opstår nye fortællinger. Elevernes animationer fremstår som nyfortolkninger af de fortællinger, der knytter sig til Thorvaldsens værker, eller som deres egne personlige fortællinger om skulpturerne.

Klassetrin

8. klasse

Datering

23/03/2007

Ganymedes bliver dødelig igen

Elevens kommentar

Ganymedes er Zeus’ mundskænk. Normalt plejer han ikke at spilde, men i dette tilfælde, da en due lander på hans skulder, bliver han distraheret, og han spilder. Derefter bliver han dødelig igen.

Vi synes, at det er et meget godt og fantasifuldt værk. Det har været spændende og sjovt at arbejde med Thorvaldsens værker, og gøre hans værker levende med Photoshop. Det var ret svært til at starte med, men vi fandt ud af det og fortsatte og fik lavet en…kreativ og ret sort film i slutningen.