Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke

sceneenfaerdig.gif

Thorvaldsens værker gemmer på mange fortællinger, ikke mindst de af hans skulpturer, der henter inspiration i den græske og romerske mytologi. Men som det er karakteristisk for den klassiske skulptur, står figurerne ubevægelige på deres sokler, og essensen af fortællingen skal rummes i én eneste kropsstilling. I værkstedsforløbet med billedkunstneren Nikolaj Recke har eleverne indsamlet digitalt materiale i museet og efterfølgende bearbejdet det til enkle gif-animationer. Skulpturerne får således nyt liv, og der opstår nye fortællinger. Elevernes animationer fremstår som nyfortolkninger af de fortællinger, der knytter sig til Thorvaldsens værker, eller som deres egne personlige fortællinger om skulpturerne.

Klassetrin

3.G

Datering

03/05/2007

"Se... eller SUT"

Elevens kommentar

Animationen forestiller Gutenberg stående med sin første selvtrykte bibel. Dernæst kommer Se & Hør flyvende ind fra toppen af højre hjørne og placerer sig under hans venstre arm, der hvor bibelen før var placeret.

Vi ville med animationen fremstille forandringen indenfor litteraturens brug. De store kontraster der er opstået i løbet af mange hundrede år op til idag har nemlig gjort at litteraturen opfattes på en hel anden måde, og folk tillader sig at skrive nogle mere personlige ting, såsom Se & Hør gør det.