Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke

poetenoglillemor.gif

Thorvaldsens værker gemmer på mange fortællinger, ikke mindst de af hans skulpturer, der henter inspiration i den græske og romerske mytologi. Men som det er karakteristisk for den klassiske skulptur, står figurerne ubevægelige på deres sokler, og essensen af fortællingen skal rummes i én eneste kropsstilling. I værkstedsforløbet med billedkunstneren Nikolaj Recke har eleverne indsamlet digitalt materiale i museet og efterfølgende bearbejdet det til enkle gif-animationer. Skulpturerne får således nyt liv, og der opstår nye fortællinger. Elevernes animationer fremstår som nyfortolkninger af de fortællinger, der knytter sig til Thorvaldsens værker, eller som deres egne personlige fortællinger om skulpturerne.

Klassetrin

3.G

Datering

03/05/2007

Inspiration i Kgs. have

Elevens kommentar

Vi nåede desværre ikke, at blive færdig med vores billedeserie i photoshop. Men vores hensigt var, at man skulle se Lord Byron siddende i Kgs. have hvor han bliver inspireret af en muse.

Musen er en af de tre gratier som fulgte Apollon og som symboliserede musik, sang og glæde og var derfor oplagt at bruge som en muse for Lord Byron som både var en historisk digter og frihedskæmper.
Ved at bringe en historisk og en mytologisk skulptur sammen med et billede fra nutiden fra et sted som kgs. have er det med til at vise en af byens mange steder at tænke og finde ro, en oase i storby larmen, vi har simpelthen rykket Thorvaldsen ud i København :))