Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke

whatever RED TEKST

Thorvaldsens værker gemmer på mange fortællinger, ikke mindst de af hans skulpturer, der henter inspiration i den græske og romerske mytologi. Men som det er karakteristisk for den klassiske skulptur, står figurerne ubevægelige på deres sokler, og essensen af fortællingen skal rummes i én eneste kropsstilling. I værkstedsforløbet med billedkunstneren Nikolaj Recke har eleverne indsamlet digitalt materiale i museet og efterfølgende bearbejdet det til enkle gif-animationer. Skulpturerne får således nyt liv, og der opstår nye fortællinger. Elevernes animationer fremstår som nyfortolkninger af de fortællinger, der knytter sig til Thorvaldsens værker, eller som deres egne personlige fortællinger om skulpturerne.

Klassetrin

3.G

Datering

03/05/2007

Halleluja

Elevens kommentar

Pius VII groovin’ to the beat that won’t stop to the one to the hey to the head that goes grand slammety damagety aint got no gravity.

Med denne fine skulptur bringes Thorvaldsens pompøse og legendariske gravmonument up to date i en Monty Python-esque facon. Ved at lade Paven hvile sine ømme ben i det behagelige, marineblå køretøj, bygges der bro mellem Gud, Paven og det ellers gudsforladte afskum, vi normalt betegner som “handicappede”. I værket siger Paven så at sige: “Selvom din ryg er skæv og du mangler en arm, kom indenfor. (Men sid på gulvet for du skal ikke grisse møblerne til.)” og fortsætter “Rock on, Stephen Hawking! Keep livin’ the dream.” Le grand finale, hvor Pius’s hoved triller er en stærk og aktuel politisk kommentar til krigen mod terror samt af/nedskærringer i DRs administrations apparatus.