Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev

P1010021.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

3.g.

Datering

30/01/2008

Birth Control

Elevens kommentar

Et s/h-skilt med hovedoverskriften “BIRTH CONTROL” og underoverskriften “Guys waited for ages”. Kommentar til datidens mangel på muligheder for at få fjernet uønskede graviditeter.

Adonis havde ingen mulighed for at fortryde, hvis han havde gjort en pige med rogn. Skiltet er en humoristisk kommentar til, at der ikke var nogen måde at fortryde en graviditet på dengang, som vi har det i dag.

Samtidig står han også nøgen – hvilket ikke undrer, hvis man ser på andre skulpturer fra samme periode. Dette er med til at understrege hans tænkende positionering og nedadrettede blik – som om han spekulerer på noget/nogen.

Noget der er lidt vulgært og overseriøst er blevet lavet lidt mere humoristisk, og fra at være en imponerende, modig og frygtløs jægertype, får han nu noget helt andet at tænke på!