Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev

P1010012.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

3.g.

Datering

30/01/2008

En lodden løve i luftmangel

Elevens kommentar

værket som mit nye “værk” er lavet over er a 212 og er opkaldt “en liggende løve.” Mit nye skilt giver værket navnet “En lodden løve i luftmangel.” Det endte med det navn, da løven efter min mening ser indelukket og utilfreds ud- den er lavet af marmur der giver den en grå farve og dermed også en snert af loddenhed.

ved at prøve et skifte navnet “En liggende løve” ud, synes jeg at man ser på skulpturen anderledes. Når ordet lodden indgår bliver løven på en eller anden måde mere lodden. jeg har altså prøvet at give skulpturen et at navn og dermed også ændre de associationer og indtryk skupturen bringer med sig.