Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev

P1010032.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

1.g.

Datering

01/02/2008

Vogteren

Elevens kommentar

Jeg valgte at kalde skulpturen for “Vogteren”, da jeg mener at “en liggende løve” er en for anonym titel.

Den fortæller ikke noget om løvens bedrifter, eller hvorfor den er der. I stedet valgte jeg at kalde den for “vogteren” fordi dens udtryk skaber en slags illusion, om at den vogter over et eller andet. I stedet for at komme med en lang titel, vælger jeg i stedet at lade det op til beskueren at fundere over hvad løven vogter over.

Jeg tror, at skulpturens nye navn giver en ny mening for løven. Pludselig har den fået en identitet, og selvom den prængende tekst (Sort/rød, med stor skrift) er lidt prængende i forhold til skulpturens enkelthed.
Men det giver en ny tankegang bag værket, hvor man kan fundere over løvens historie og hvad dens bedrifter har været, og hvorfor den er blevet til en skulptur.