Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev

P1010010.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

1.g

Datering

05/02/2008

Håbet

Elevens kommentar

Skiltet skal vise den renhed og ro der er over skiltet, for jeg synes at hun ser meget fredfuld ud, og det vil jeg fremhæve med teksten. Værket hedder Hebe, og jeg forestår det som at det mpåske skal betyder håb, og at hun er et symbol på håb. Derfor tænker hun også at “måske er håbet forude?” hun holder også en kande og en skål, og det skal fortælle at hun er en “giver” og det passer til den rolle af renhed jeg vil have hun får.

Jeg synes at det buskab jeg ønsker er komme frem godt, for den måde hun står på med bøjet knæ, passer meget godt til det skilt jeg har lavet. Hun virker meget fredfuld og ydmyg, og kan ses på skiltet. Hendes ansigt virker bekymret, så det spørgsmål med om håbet er forude passer godt til situationen, som jeg ser den.