Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev

P1010007.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

1.g

Datering

05/02/2008

Håbets lys er stadigvæk tændt

Elevens kommentar

Baggrunden har jeg givet en hudfarve mens skriften er sort. Det står med kursivt, da jeg synes det passer meget fint med det der står: “Håbets lys er stadigvæk tændt” Skulpturen er af en kvindelig engel, og det er netop derfor baggrunden er en mere kvindelig farve og kursiv skrift, da det kursive er meget elegant og “kvindeligt”. Skriften er er sort, for at fremhæve titlen mens den lyse baggrunden skaber ekstra lyseffekt til ordet “lys” som der bliver brugt i titlen. Jeg har givet den tre prikker til slut; det er understregning af kvindens tålmodighed, for hun har ventet på sin mand i en evighed og venter fortsat. Men han kommer aldrig. Stadigvæk er håbets lys stadigvæk tændt; hun ved at han kommer tilbage til hende. Det er bare spørgsmål om tid, og tiden har jeg angivet med 3 prikker som en slags fortsætning …

Jeg synes resultatet er blevet meget godt. Jeg havde i starten forestillet mig at det skulle have en guld farve – ved egentlig ikke hvorfor, men måske fordi det er den farve der siger mig noget i forbindelse med en engel? Guld på hvidt? Det var tanken. Dog findes guld ikke som en farve inde på programmet, hvor jeg arbejde med titlen, og derfor bestemte jeg mig for at give baggrunden en lys farve og en mørk titel, så det både skaber lyset og venten = det mørke.
Jeg er tilfreds med resultatet!