Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev

P1010032.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

1.g

Datering

05/02/2008

Engle er himmelsk rådgivning

Elevens kommentar

“Engle er himmelsk rådgivnig, de er der for at hjælpe dig”. Billedet forestiller en dreng, en ørn og en engel. Jeg synes at det ligner at englen hjælper drengen, måske giver rådgivning. Det fik mig til at tænke på skytsengle, som om det var det billedetet illustrerede. Jeg ville gerne fortæller folk med mine ord at det var det billedet handlede om, at en skytengel hjalp drengen, og måske også dig hvis tør tænke sådan.

Jeg ville ønske jeg kunne have lavet skriften grøn, klar grøn, skov grøn. For i auraens verden står grønt for meget af det billedet i min verden udtrykker, og det jeg gerne ville udtrykke.