Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev

P1010015.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

1.g

Datering

05/02/2008

Spørgsmålstegn ved betegnelsen filosof

Elevens kommentar

Jeg har valgt at fokusere på personens filosofiske del fremfor den kunstneriske, da jeg ikke personligt kan stille mig kritisk for begrebet kunst, men jeg kan på den anden side stille mig kritisk for begrebet filosof/forfatter: Jeg mener personligt, at filosoffer har har fået en status, der er alt for høj (her tænker jeg især på rennæsancen) og derfor har jeg stillet spørgsmålstegn ved definitionen af en “filosof”, som netop er betænksomhed, kloghed, udforskning af verdenen osv. Det har jeg sat op mod ordene: magt, misbrug og uheld. Filosoffer har en for stor frihed, og denne frihed gør, at de vha. deres magtposition kan misbruge denne.

Jeg synes, at resultatet er blevet det forventede, på den måde at jeg bl.a. vha. skrifttyperne og farverne har givet billedet “den rette effekt”