Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev

P1010027.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

1.g

Datering

05/02/2008

Ganymedes og Jupiter's ørn

Elevens kommentar

Ganymedes er en af Jupiter’s måner, hvilket er tydeligt på statuen, da han bøjer sig for Jupiter’s ørn. Denne er meget almægtig. Og man føler meget nemt at jorden rejser sig helt op i universet. Deraf teksten; Hverdagen i UNIVERSET Er ej som i HELVEDE. Dette virker meget betænksomt, da man i første omgang nok ville have tænkt at lave noget om Ganymedes og ørnen. Men alligevel handler det jo om statuen, da farverne repræsenterer helvede som noget rødt ild farligt og universet som noget ubeskriveligt selvlysende gult. Det hvide signalere ro og stilhed, fred. Man skal stå og tænke over sammenhængen mellem slikt og statue. Dog kan man, med omtanke, finde den indre betydning ved skiltet.

Ganymedes er jo en af Jupiter’s måner, hvilket jeg kom til at tænke på som det første. Dog skulle skiltet ikke indeholde navnet Ganymedes, da det skulle skabe mystik og fred. Man kunne ikke forstå verden’s sammenhæng ved blot at se på skiltet eller statuen. Jeg føler at med mit skilt, så blev statuen analyseret. Man kan meget nemt genkende teksten i statuen ved at se på den. Universet viser uendelighed, hvor helvede er indelukket.