Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstner Lise Harlev

P1010014.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

1.g.

Datering

06/02/2008

A 489

Elevens kommentar

En enkelt kvinde står midt i mellem to unge mænd og to ældre mænd – hun går med de ældre, men kaster blikket tilbage på hendes jævnaldrende.

Værket er en genspejlning af min egen personlige følelse af at sidde og falde og hen og miste fokus for så at vågne op til de virkelige omgivelser igen. Relief’et fangede min opmærksomhed i første omgang, fordi der kun var en enkelt kvinde på. Min interesse vaktes yderligere, da de to mænd på venstre side så unge ud, og de to mænd på højre side af hende var betydeligt ældre. Kvindens ubestemmelige udtryk fik straks mine gne tanker hen på de valg, som er svære at tage, da ens morale kæmper med at gøre det rigtige frem for kun at tænke på sig selv. Det er alle kendt, at alle stå over for disse valg, så ved at sætte det nye op mod det gamle og sammenligne dette med andre modsætninger, som kan findes i relief’et, kan denne enkelte situation føres over til ethvert hverdagsproblem.