Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstner Lise Harlev

P1010067.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

1.g.

Datering

06/02/2008

Hope

Elevens kommentar

Fokus på ordet hope/håb i kontrast til Louise Hopes ansigtsudtryk. Det er det centrale, og man kan opfatte hendes udtryk som hendes opfattelse af håb, da hun er Hope.

Man kan stille spørgsmålstegn ved navnet Hope, og hvilken opfattelse man normalt har af håb. I forhold til Louise Hopes ansigtsudtryk kan det næsten virke ironisk at hun bærer det navn, når hun selv ser ulykkelig ud. Hun er sat på en piedestal, og det kan godt virke som om at håbet er noget overvurderet, noget der stræbes efter og som måske er svært at få fat på.