Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstner Lise Harlev

P1010087_2.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

1.g.

Datering

06/02/2008

Hvad er lykke?

Elevens kommentar

Mit værk er med statuen af Herkules, og et skilt hvorpå jeg har skrevet mine tanker og såørgsmål omkring denne statue, hvorfor han ser så længselsfuld ud i blikket, om han leder efter noget mere, en rigtig lykke, hvorfor jeg også har valgt den overskrift jeg har.

Denne statue satte et hav a f tanker igang hos mig, så det var ganske svært at vælge ud hvad jeg skulle skrive på mit skilt. Men det blev til mit første indtryk og mit sidste, at han i starten virker ekstremt overvældende og guddommelig, men at han til sidst bliver helt kedelig at kigge på. I midten skrev jeg min konklusion på ham, at han om dagen er gud, om natten dødelig. for badet i lys ligner han virkelig en gud, men når lyset forsvinder, forsvinder hans guddommelighed også. Til sidst valgta jeg at skrive et spørgsmål, som måske ikke har så meget at gøre med resten af teksten, men det sad fast i mit hovede under hele brainstormen. ud fra det må man jo selv danne sig et billede af hvad man synes om det.