Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstner Lise Harlev

P1010080.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

2.g.

Datering

07/02/2008

Iamgod.dk

Elevens kommentar

Vi skulle lave en tilhørende værkstekst til et vilkårligt værk ud fra vores førstehåndsintryk af værket.
Jeg valgte skulpturen: “Bertel Thorvaldsen og håbets Gudinde”

Da jeg først så statuen, slog det mig, hvor slående ligheden mellem hans måde at fremstille sig selv og måden han fremstillede sine gudeskulpturer på var.
Dette resulterede i min tekst “I am God”, idet statuen udstiller ham på lige fod med guderne.
Jeg kom på ideen om at fremstille teksten som en hjemmesidehenvisning, idet jeg kom til tænke over, at skulpturen er en måde hvorpå Thorvaldsen udtrykker sig selv på og det fik mig til at reflektere over hvordan man udtrykker sig selv idag, og da det er blevet mere udbredt at udtrykke meninger og værdier mm. over internettet, kom jeg frem til det endelige “IamGod.dk”.