Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstner Lise Harlev

P1010118.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

2.g.

Datering

07/02/2008

Polsk Spartaner

Elevens kommentar

Der er lavet et orspil mellem efternavnet af den skulptureret person, som leger lidt med personens udseende og medtager dette i ordspillet, undet dette er der lavet et visitkort om pågældende person.

Da jeg så på skulpturen og derefter på navnet, slog det mig at skulpturen forestillede en spartansk udseende kriger, som lignede lidt en triumferende leder stående sejrigt på slagmarken, hvorimod navnet lød meget polsk. Dette mismatch tog jeg op og prøvede at forestille mig en model, som visitkortet antyder det, hvor jeg i ordspillet springer lidt ved siden af, så at sige.