Tilbygningen
Nr 98 (Herkules bekæmper Hydra)
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Der kommer brev

Thorvaldsens antiksamling er først og fremmest en kunstnersamling. Antikkerne, som han blandt andet havde anskaffet sig da han boede i Rom, brugte han som inspiration til sit nyklassicistiske værk. I museets brevarkiv findes der flere eksempler på brevvekslinger mellem Thorvaldsen og hans samtidige, hvor nye fund beskrives og hyldes. Det er derfor muligt at følge de spor, som antikken har sat hos 1800-talskunstneren og i hans samtid. I undervisningsforløbet ”Der kommer brev” skal eleverne gå på opdagelse i Thorvaldsens antiksamling. Ligesom Thorvaldsen, skal de finde og udvælge effekter, som tiltaler dem, og skrive hjem om dem.

Klassetrin

3.g

Datering

12/10/2010

Klassens projekter

Der kommer brev - 12/10/2010 - Nr 98 (Herkules bekæmper Hydra) Der kommer brev - 12/10/2010 - Medusa figur Der kommer brev - 12/10/2010 - Genstand nr.40, Skab 1 rum 40 - vase Der kommer brev - 12/10/2010 - Gedebukkemanden (nr. 18) Der kommer brev - 12/10/2010 - Antikt fad nr. 140 Der kommer brev - 12/10/2010 - 47 Der kommer brev - 12/10/2010 - Mønt nr. 88 Der kommer brev - 12/10/2010 - 182
 

Elevens titel

Nr 98 (Herkules bekæmper Hydra)

Elevens kommentar

Billede hugget i sten, som viser Herkules i færd med at bekæmpe Hydra(slangemonster med otte hoveder).

På billedet ses Herkules i færd med at bekæmpe Hydra. Vi ved det er Herkules da han har den karakteristiske kølle i hånden. Vi kender denne scene fra tegneserien med Herkules, hvor Hydra skal bekæmpes. Han nedlægger Hydra med sin kølle fordi Hydra hverken kan bekæmpes med pil eller sværd. Hydra har den egenskab at hver gang man hugger et hovede af den vokser TO nye ud.
Til venstre på billede ses en løve hale (?) og en løve pote (?). Vi undre os over dette. Det kan have noget at gøre med at Herkules er kendt for at have dræbt en grusom løve med køllen. Billedet er taget ud af en samling af tre billeder. Dette kan ses ved i toppen af billede er mønstre som går igen med de to billeder der er placeret ved siden af vores billede i udstillingen. Vi lagde også mærke til at der rundt om Herkules’ hals hænger en ting som stikker frem bag hans ryg. Vi forestiller os at dette er en bue og pil.
Vi er imponeret af denne dynamik som kunstneren har fået frem i billedet, samt de mange tekniske detaljer. Vi kom selv til at tænke meget over Herkules filmen (tegnefilm) og er fascineret over at man har formået at ramme den yngre genration. Vi kender bl.a. selv til situationen på billedet fra filmen.
Herkules har datidens idealkrop, men også vore tids mandlige idealkrop, dette er interessant da idealmennesket har ændret sig flere gange igennem historien. Desuden er de fleste græske statuer nøgne hvilket tyder på en frisluppen seksualitet. Mennesket i centrum.