Tilbygningen
Grundloven
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Turist i Danmark - fotoworkshop med Søren Lose

Billedkunstneren Søren Lose undersøger i udstillingen "ud! ude. hjem!" i museets malerisamling forholdet mellem guldaldermaleriets rejseskildringer og det moderne turistfotografi. I fotoworkshoppen har eleverne selv optrådt som turister på Christiansborg Slotsplads og har dermed skabt deres egne tolkninger af det land, de bor i.

Klassetrin

8. klasse

Datering

10/05/2006

Klassens projekter

Turist i Danmark - fotoworkshop med Søren Lose - 10/05/2006 - Livets vej. Turist i Danmark - fotoworkshop med Søren Lose - 10/05/2006 - synet Turist i Danmark - fotoworkshop med Søren Lose - 10/05/2006 - Christiansborg skov Turist i Danmark - fotoworkshop med Søren Lose - 10/05/2006 - grundlovens giver Turist i Danmark - fotoworkshop med Søren Lose - 10/05/2006 - Overset Turist i Danmark - fotoworkshop med Søren Lose - 10/05/2006 - Grundloven Turist i Danmark - fotoworkshop med Søren Lose - 10/05/2006 - Skyggen Turist i Danmark - fotoworkshop med Søren Lose - 10/05/2006 - Ligegyldighed!
 

Elevens titel

Grundloven

Elevens kommentar

I billedet ses Rytterstatuen på Christiansborgs Slotsplads og i baggrunden det daglige liv på Holmen.
Billedet er taget skævt til højre og er ikke opstillet.

Dette billede symboliserer som titlen antyder grundlovens indvirkning på livet i det daglige Danmark.
På billedet har vi valgt en vinkel, som får rytterens hånd til at se strækkende ud, ned mod pøbelen og dagliglivet. Vi mente, at rytterens åbne holdning og udstrakte arm perfekt symboliserer datidens gave i form af Grundloven. Denne har om muligt skabt hele det samfund, som vi har i dag, og dette synes vi også, billedet viser ved en udstrækt arm, som understreger de goder, som vi nyder af i dag. Billedet har vi valgt at tage på skrå for at give en følelse af en levende og aktiv hverdag i København.