Tilbygningen
Jesus the game...
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke

Thorvaldsens værker gemmer på mange fortællinger, ikke mindst de af hans skulpturer, der henter inspiration i den græske og romerske mytologi. Men som det er karakteristisk for den klassiske skulptur, står figurerne ubevægelige på deres sokler, og essensen af fortællingen skal rummes i én eneste kropsstilling. I værkstedsforløbet med billedkunstneren Nikolaj Recke har eleverne indsamlet digitalt materiale i museet og efterfølgende bearbejdet det til enkle gif-animationer. Skulpturerne får således nyt liv, og der opstår nye fortællinger. Elevernes animationer fremstår som nyfortolkninger af de fortællinger, der knytter sig til Thorvaldsens værker, eller som deres egne personlige fortællinger om skulpturerne.

Klassetrin

3.G

Datering

03/05/2007

Klassens projekter

Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 03/05/2007 - "Se... eller SUT" Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 03/05/2007 - Johannes the Entertainer Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 03/05/2007 - Inspiration i Kgs. have Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 03/05/2007 - Håb i en verden fyldt med terror? Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 03/05/2007 - Jesus the game... Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 03/05/2007 - Fremmedlegeme Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 03/05/2007 - Halleluja Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 03/05/2007 - "Happy Slapping"
 

Elevens titel

Jesus the game...

Elevens kommentar

Vi har i Thorvaldsens ånd kreeret dette værk vha. hans gamle skitser, som vi har hevet frem fra arkiverne.

Hvad ikke mange ved var at Thorvaldsen ar langt foran sin tid og IKKE bare røvkedelig som de fleste jo går og tror… Han havde mange visioner om hvordan man skulle lave god underholdning, men desværre var teknologien ikke udviklet nok, og derfor forblev hans ideer på skitseform.

Nu er det lykkedes for os at færdiggøre det projekt som Thorvaldsen påbegyndte for alle de år siden.

Vi vil gerne lægge ud med at give en dybfølt undskyldning til dem der læser dette, og vi håber at du bare er blevet en lille my stødt af vores film.

I vores værkstedsforløb lavede vi i alt 9 videoer, men kun 8 kan findes her på siden.
Det skyldes at den sidste simpelthen blev bortcensureret, fordi museet mente at den kunne støde nogle katolikker.
Den besked gjorde os meget kede af det. Ikke så meget fordi den blev bortcensureret, men mest fordi vores ikke også blev.

Vi vil godt love til alle jer derude at hvis vi laver en ny film skal vi nok sørge for at få den bortcensureret med det samme. Vi garanterer flere kønsdele, mere blod, kanibalisme, vold, krænkelser af alle de grupper der nævnes i racismeparagraffen, sperm på hele skærmen, indvolde, pjerrot nøgen, og sidst men ikke mindst udstopede kæledyr!

VI beklager at I blev skuffede denne gang!

Arkivvalg - faktuel fordybelse