Tilbygningen
Antik sortfiguret amforavase fra Athen, med Herkules i kamp med den nemeiske løve, H 540
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Kategori

Thorvaldsens antiksamling

Antik sortfiguret amforavase fra Athen

På vasens ene side ses helten Herkules Læs introduktion i kamp med den nemeiske løve som i en brydekamp. Motivet pryder en amforavase, der i antikken Læs introduktion blev brugt til opbevaring af vin eller olie.

Kunstner

Datering

Ca. 500 f.Kr.

Mål

Materiale

Inv. nr.

H 540

Film

Kampen

Fortolkninger

Unge øjne på antikken - hvad sker der når unge fortolker og formidler Bertel Thorvaldsens antiksamling? - 03/12/2010 - Original kopi

Uddybende tekst

Heltemotiver på hverdagens genstande
På vasens ene side udspiller sig en scene, hvor helten Herkules Læs introduktion er i kamp med vilddyret, den nemeiske løve. Motivet forestiller ét af de tolv arbejder Læs introduktion, som Herkules ifølge antikkens mytologi Læs introduktion blev sat til at udføre som straf for at have myrdet sine børn. Vasen er fra Athen og af den type, som kaldes en amfora. I antikken Læs introduktion blev en amfora brugt til opbevaring af vin eller olie.

Vasetype og teknik
Vasen kaldes en sortfiguret amfora, da den er bemalet i den teknik som kaldes sortfigursbemaling. Det vil sige, at figurerne i motivet er malet med sort dækfarve på rød baggrund. Alle detaljer er enten angivet ved indridsning eller malet på med hvid eller rødbrun farve.

Foto: Pernille Klemp