Tilbygningen
Den moderne kriger.
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Monumenter - fra det klassiske monument til samtidskunstens interventioner i det offentlige rum - kunstnerworkshop med Camilla Berner

I samarbejde med billedkunstner Camilla Berner har vi i dette værkstedsforløb sat fokus på monumentbegrebet og kunst i det offentlige rum fra det klassiske monument til samtidskunstens interventioner i byrummet. Efter en introduktion til Bertel Thorvaldsens kunst med rytterstatuen af den polske fyrste og general Józef Poniatowski som det typiske eksempel på et klassisk monument har vi kredset os ind på samtidskunstens brug af det offentlige rum. Pga. efterårsstorm måtte workshoppen dog i dag foregå i museets forhal, hvor eleverne fik stillet den opgave at skabe en midlertidig skulptur ud af en rulle sejlgarn.

Klassetrin

9. klasse

Datering

01/11/2006

Klassens projekter

Monumenter - fra det klassiske monument til samtidskunstens interventioner i det offentlige rum - kunstnerworkshop med Camilla Berner  - 01/11/2006 - Wurr I Danmark Monumenter - fra det klassiske monument til samtidskunstens interventioner i det offentlige rum - kunstnerworkshop med Camilla Berner  - 01/11/2006 - Drømmefangeren. Monumenter - fra det klassiske monument til samtidskunstens interventioner i det offentlige rum - kunstnerworkshop med Camilla Berner  - 01/11/2006 - Tabletrouble Monumenter - fra det klassiske monument til samtidskunstens interventioner i det offentlige rum - kunstnerworkshop med Camilla Berner  - 01/11/2006 - Hvid kartoffel fanget Monumenter - fra det klassiske monument til samtidskunstens interventioner i det offentlige rum - kunstnerworkshop med Camilla Berner  - 01/11/2006 - Den moderne kriger.
 

Elevens titel

Den moderne kriger.

Elevens kommentar

Vi ville gerne bringe det moderne ind i det gamle, deraf lave en skulptur med et moderne look.

For at blande nutiden med datiden, har vi brugt en stilling som minder om en “romersk kriger”. Men for at få det til at se moderne ud har vi ik brugt en rustning og et rigtig sværd. Men Rødt snor og en saks. Det gør det vel på en måde også lidt komisk.

Arkivvalg - faktuel fordybelse