Tilbygningen
Fortid møder nutid
P1010032.JPG P1010033.JPG P1010034.JPG
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Skulpturværksted med Henriette Hansen

Billedkunstner Henriette Hansen har igennem en årrække arbejdet med rummet som motiv for sin kunst. Hun undersøger bl.a., hvad der sker, når det private og det offentlige rum støder sammen, eller når ikke-fysiske rum transformeres til et fysisk udtryk. Hendes undersøgelser konkretiseres ofte i form af modeller. I skultpurværkstedet har vi taget udgangspunkt i forestillingen om rummet som et fortællingernes sted, dvs. de mange forskellige fortællinger man som besøgende møder på et museum som Thorvaldsens Museum. Eleverne har hver især valgt ét rum i museet, der har dannet grundlag for deres projekt. De har noteret sig rummets inventar, stemninger, bevægelsesmønstre, associationer osv. Disse mange elementer har de blandet med elementer fra deres egne private rum og/eller fantasirum i små rumlige collager (assemblager), der fremstår som modeller af museets udstillingsrum. Thorvaldsens skulpturer og museets rum relateres dermed til et væld af genkendelige og mindre genkendelige aspekter af vores hverdagsliv lige fra privatsfæren til vor tids idoldyrkelse og idealforestillinger.

Klassetrin

Datering

06/02/2007

Klassens projekter

Skulpturværksted med Henriette Hansen - 06/02/2007 - Fortid møder nutid Skulpturværksted med Henriette Hansen - 06/02/2007 - Den nye mode Skulpturværksted med Henriette Hansen - 06/02/2007 - Dansende pige Skulpturværksted med Henriette Hansen - 06/02/2007 - Den triumferende Amor Skulpturværksted med Henriette Hansen - 06/02/2007 - Naturen i rummet Skulpturværksted med Henriette Hansen - 06/02/2007 - Kafferum Skulpturværksted med Henriette Hansen - 06/02/2007 - Stjernestunder
 

Elevens titel

Fortid møder nutid

Forhallen gav med sine blåmalede vinduesnicher associationer ud mod verden udenfor – ud i det blå…
Samtidig er blå visdommens/ tankens farve, som peger mod lærdom og undervisning – godt hjulpet af forhallens store mestre Schiller, Gutenberg, Copernicus.
Cafestole, piano og skraldespande minder om lige nu, -det offentlige rum og duften af kaffe fører mig umærkeligt videre hjem i privatsfæren og min sorte 7’er.

Filmvalg

Dine egne drømme

Arkivvalg - faktuel fordybelse