Tilbygningen
Dåbens Engel
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke

Thorvaldsens værker gemmer på mange fortællinger, ikke mindst de af hans skulpturer, der henter inspiration i den græske og romerske mytologi. Men som det er karakteristisk for den klassiske skulptur, står figurerne ubevægelige på deres sokler, og essensen af fortællingen skal rummes i én eneste kropsstilling. I værkstedsforløbet med billedkunstneren Nikolaj Recke har eleverne indsamlet digitalt materiale i museet og efterfølgende bearbejdet det til enkle gif-animationer. Skulpturerne får således nyt liv, og der opstår nye fortællinger. Elevernes animationer fremstår som nyfortolkninger af de fortællinger, der knytter sig til Thorvaldsens værker, eller som deres egne personlige fortællinger om skulpturerne.

Klassetrin

8. klasse

Datering

23/03/2007

Klassens projekter

Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - Strandtur Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - Dåbens Engel Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - Løvens Historie Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - The regeneration Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - Religion vs. religion? Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - Ganymedes bliver dødelig igen
 

Elevens titel

Dåbens Engel

Elevens kommentar

Dette er dåbens engel der står med hendes døbefond, og en blomst i håret falder ud. :)

Da blomsten falder ud af hendes hår lander den i døbefonden, hvor den bliver “døbt”. Når den lander i døbefonden vokser den, og derefter kommer der flere forskellige blomster ned i døbefonden. Det vi oplever er noget helligt og smukt og meget poetisk på grund af døbefonden.
Når dåbens engel ser alle blomsterne bliver hun glad og livlig.
Vi har brugt tiden på at gå rundt på Thorvaldsens museum, hvor vi har taget billeder af de forskellige statuer. Vi har lært hvordan man bruger Photoshop til små sjove animationer, og hvordan man kan bringe liv i statuerne, ved at tage billeder og ved at redigere dem.
Det har været sjovt og hyggeligt. Det har været 2 spændende dage som vi altid vil huske.

Arkivvalg - faktuel fordybelse