Tilbygningen
Religion vs. religion?
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke

Thorvaldsens værker gemmer på mange fortællinger, ikke mindst de af hans skulpturer, der henter inspiration i den græske og romerske mytologi. Men som det er karakteristisk for den klassiske skulptur, står figurerne ubevægelige på deres sokler, og essensen af fortællingen skal rummes i én eneste kropsstilling. I værkstedsforløbet med billedkunstneren Nikolaj Recke har eleverne indsamlet digitalt materiale i museet og efterfølgende bearbejdet det til enkle gif-animationer. Skulpturerne får således nyt liv, og der opstår nye fortællinger. Elevernes animationer fremstår som nyfortolkninger af de fortællinger, der knytter sig til Thorvaldsens værker, eller som deres egne personlige fortællinger om skulpturerne.

Klassetrin

8. klasse

Datering

23/03/2007

Klassens projekter

Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - Strandtur Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - Dåbens Engel Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - Løvens Historie Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - The regeneration Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - Religion vs. religion? Værkstedsforløb med billedkunstneren Nikolaj Recke - 23/03/2007 - Ganymedes bliver dødelig igen
 

Elevens titel

Religion vs. religion?

Elevens kommentar

Vi har lavet en lille animation med udgangspunkt i apostlen Philip.

Til at starte med havde vi overvejet at ændre korset i Philips hånd til et våben, som et symbol på religionskrige. Vi valgte at gå fra idéen igen, fordi den var for grænseoverskridende. Men da religionskrige er meget relevante, valgte vi at bruge et andet eksempel, som I kan se i filmen. Vi ved godt at episoden med World Trade Center har fundet sted for nogle år siden, men det er stadig et godt eksempel på religionskonflikter… Vi synes at de to dage vi har været her, har været spændende og udfordrende. Tak, Thorvaldsen!

Arkivvalg - faktuel fordybelse